ADIYAMAN / KAHTA - Kahta Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Ara

Sevgi, dayanışma ve empati ile engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz. Engelliler Günü Kutlu Olsun

Sevgi varsa, engel yoktur!

Engeller engelliler için engel değil, engelliler için en büyük engel biziz.

Yaşama sevinci ile hayata tutunan bütün engelli kardeşlerimizin sadece bir gün değil her gün yanındayız.

Hayat bizim içimizde biz hayatın içindeyiz.

"Benim dünyamdan bakarsan senin dünyan da değişir."

Kas

Okul Müdürümüz Sayın Abdullah ÇETİNKAYA tarafından  24 Kasım Öğretmenler günü daveti düzenlendi.

Dünyanın en kutsal vazifesini yapan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.

KIZILY HAFTASI KUTLANDI.

Kas

Kızılay Haftası Okul Rehber öğretmenimizin ve tüm öğretmenlerimizin katkısı ile kutlandı. Eğitsel oyunlar ve yaratıcı drama etkinlikleri ile güzel ve etkili çalışmalar yapıldı.

Kas

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ilgili yazızı ile 2021 yılı "TÜRKİYE AFET EĞİTİM YILI" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda okulumuzdaki tüm şubelerimizde Afet eğitim videoları izlenmiş ilgili çalışmalar yürütülmüştür.

Ekm

Kahta ilçesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde okulumuzda  Acil yardım ve Afat tatbikat çalışması yapılmıştır.

Ekm

Okul Veli İkna Komisyon üyeleri olarak Okul Müdür yardımcılarımız ve Okul Rehber öğretmenimizin eşliğinde  sürekli olarak devamsız durumundaki öğrenciler adına devamsızlık nedenlerini tespiti amacıyla ev ziyareti düzenlendi. Veli görüşmeleri  ile öğrencilerin okula devamlılığı özenle belirtildi. Okul Aile İşbirliği temenni edildi.

Eyl

Okulumuzda görev yapan Okul Psikolojik Danışmanı Aysel YILDIRIM tarafından "Salgının Psikolojisi" isimli seminer tüm okul idaresi ve öğretmenlerine verilmiştir. Yeni normale uyum sağlamak, psikolojik sağlamlılık konulu ilk psikoeğitim öğretmen oturumu gerçekleştirilmiştir.  Öğretmenlerimizin de katılımı ile etkili bir çalışma yürütülmüştür.Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını dileriz.

Tem

Pandemi ile geçen zorlu bir Eğitim öğretim döneminin sonuna geldik. Öğrencilerimize karneleri vermenin sevincini yaşıyoruz. İyi tatiller dileriz.

Haz

Kubilay İlkokulu özel alt sınıf öğrencileri ve özel eğitim öğretmenleri okulumuzu ziyarete gelerek uygulama evinde vakit geçirdiler. Okul Rehber öğretmeni Aysel YILDIRIM okulun ve uygulama evinin tanıtımını yaparak okulda yürütülen çalışmalara dair bilgilendirme yapmıştır. Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda  uzun yıllar okul müdür yardımcısı olarak görev yapan Kıymetli meslektaşımız  Sayın Ramazan TUNÇMEN hocamız  görev  yeri değişikliğine giderek bundan sonraki çalışma hayatına

Esendere Ortaokulu' nda  devam edecektir. Okulumuza sunduğu katkılardan dolayı kendisine tüm meslektaşlarımız adına teşekkür eder, çalışma hayatında başarılar dileriz.

Haz

Kahta Özel Eğitm Uygulama Okulu 3. Kademe olarak bu yıl ilk mezunlarımızı vermiş bulunmaktayız.  Özel gereksinimli öğrencilerimizi hayata hazırlama yolunda vermiş olduğumuz emeklerimizin bugün karşılığını aldığımız gündür. Kendi kendine yetebilecek, hayatını tek başına idaame ettirebilecek düzeye gelmeleri bizler için öncelikli hedeflerimizdendi. Eğitim öğretim hayatları sonlanan öğrencilerimize hayat yolunda güzellikler dileriz. Süreçte bizlere destek olan velilerimize şükranlarımızı sunarız.   Ve bu yolda çaba gösteren tüm meslektaşlarıma teşekkür ederim.

May

Sevgili çocuklar değerli anne babalar, bizlere engeller hayatın akışını yakalamaya engel değildir dediniz, bize farklılıklarımızla bir bütün olmanın güzelliğini gösterdiniz. Asıl engel, engelleri görmemektir dediniz; her insanın içinde bir cevher olduğunu bize siz öğrettiniz. En büyük engelin sevgisizlik olduğunu söylediniz, kalplerimizdeki engelleri kaldırdınız. Bize öğrettiğiniz bütün güzellikler için minnettarız. Hep birlikte çok daha güzel olduğumuzu biliyoruz ve bunun için her gün çalışıyoruz. Her ne kadar bugünlerde bir arada olamasak da şunu bilin ki asla yalnız değilsiniz. Ayrıca bu özel hafta vesilesiyle, tüm enerjilerini çocuklarımız için sarf eden özel eğitim camiasının çok kıymetli ve eli öpülesi anneleri ile tüm annelerimizin anneler gününü kutlarım.

Özel eğitim için emek harcayan çalışma arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve diğer paydaşlarımıza teşekkür ediyor; sadece eğitime erişim konusunda değil, yaşamın tüm alanlarında engelsiz bir dünya temenni ediyorum." dedi. ( Mehmet Nezir GÜL

Pandemi sebebiyle bu yıl  yüzyüze düzenleyemediğimiz Dünya Engelliler Haftası çalışmalarımızı uzaktan eğitim sürecinde ev ortamında yapmış oldukları etkinlikler ile yürütmeye çalıştık. Salgın sürecinin bir an önce bitmesini  temenni eder tüm öğrencilerimizin ve engelli bireylerimizin günün kutlarız.

May

Okul idarecilerimizin  ve okulumuz  öğretmenlerinin desteği ve yardımları ile okulumuzun dış cephesini boyadık. Binamız güzel ve yeni bir görünüme kavuşmuştur.

Nis

Okulumuz özel gereksinimli bireylerin bahçede kullanabileceği ve okul olarak ihtiyacımız olan kamelya Rahmetli "Sayın  H.Mehmet SÜNDÜK " Beyefendinin hayratı olarak oğlu "Sayın Mustafa SÜNDÜK " aracılığı ile okulumuza bağışlanmıştır.  İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının da güzellliği ile sosyal sorumluluk bilinci içerisinde eğitime ve okulumuza vermiş oldukları destekten ötürü   bahçede oturma alanına kavuşan  engelli öğrencilerimiz  adına teşekkürü bir borç biliriz.  Vermiş olduğunuz fiili destekten ötürü tüm öğretmen, öğrenci, veli ve kurumumuz adına teşekkür eder, en önemli yatırım olan eğitime katkınızın örnek teşkil ederek dalga dalga yayılmasını temenni eder.  Hayra vesile olan yapan gibidir sözünün anlamını bulduğu bu hizmetinizden ötürü minnet duyuyoruz.